FANDOM


Een vliegend hoofd is een verschijning uit de Vietnamese folklore. Het representeert de geest van mensen die onterecht gestorven zijn.

Uiterlijk en karakterEdit

Overdag zien vliegende hoofden er als gewone mensen uit, maar als ze 's nachts gaan slapen, worden hun hoofden van hun lichamen gescheiden. Dan vliegen ze rond en wreken zich op de levenden, voor het onrecht van vroeger. Ze kunnen geen woningen binnendringen, en doden daarom alleen de mensen die 's nachts onder de blote hemel verblijven.

Belangrijk om te weten is dat hun macht zich uitstrekt tot diegenen, die een voorwerp dat van hen is, of om hun lichaam dragen, buiten laten. Als ze zo'n voorwerp vinden, bemachtigen ze het en vernietigen dan ook de mens die zo onvoorzichtig is geweest.

De bleke hoofden hebben uitpuilende, bijna witte ogen. In hun mond staan scherpe tanden. Men kan de geesten overdag herkennen aan hun roodomrande ogen.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.